UIT DE AUTOMATISCHE PILOOT

Geplaatst op

Twanami Praktijk voor Mindfulness en Coaching

 

De automatische piloot

 

In de auto rijden we vaak kilometers lang ‘op de automatische piloot’, zonder er ons feitelijk van bewust te zijn wat we doen. Zo zijn we eer een groot deel van ons leven ook niet echt van moment tot moment ‘bij’. We kunnen ‘kilometers ver weg zijn’ zonder het te weten.

Op de automatische piloot is de kans groter dat we ongemerkt oude patronen in gang zetten van gebeurtenissen, gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens (waar we ons weinig van bewust zijn) die meestal niet helpen en tot verslechtering van de stemming leiden.

Door ons meer bewust te worden van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen van moment tot moment, geven we onszelf de mogelijkheid van een grotere vrijheid en keuze. We hoeven niet meer in dezelfde oude denkpatronen terecht te komen die de problemen in het verleden hebben veroorzaakt.

Het doel van de mindfulness lessen is het bewustzijn te vergroten, zodat we op een situatie kunnen reageren vanuit een keuze in plaats vanuit automatismen. We doen dat door ons erin te oefenen meer te letten op waar onze aandacht is, en die steeds weer te verplaatsen.

Allereerst gebruiken we de aandacht voor verschillende lichaamsdelen als focus om ons bewustzijn te ankeren in het moment. We oefenen onszelf ook in het naar believen richten van onze aandacht op verschillende plekken, dat is tevens het doel van de bodyscan.

Een gedachte over “UIT DE AUTOMATISCHE PILOOT

    Ine van Laarhoven zei:
    03/12/2014 om 4:25 pm

    Ik heb met heel veel plezier een cursus mindfulness gehad van Twan. Het heeft mij zeker dingen gebracht in mijn leven, ergens in je hoofd gaan dingen toch een andere weg bewandelen.Twan is zelf zo’n realistische man dat het ook zeer geloofwaardig is en dat blijkt dus ook. Na 8 lessen kijk je echt anders naar de dingen om je heen. Het mooiste is nog wel dat iedereen er zijn/haar ding uithaalt en mee verder gaat. Het zou voor ieder mens goed zijn dit eens in je leven te ervaren. Twan bedankt voor je wijze lessen. Ine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s